Gesluierd wint pitch

By No tags Permalink 1

Gisteren mocht ik als een van de drie fotografen mijn project Gesluierd pitchen bij De Donkere Kamer in Rotterdam. Het idee is dat iedere bezoeker zeven euro entree betaalt en daarvoor zeven fiches krijgt, die hij mag verdelen over de drie pitchende fotografen. Ieder fiche is één euro waard.

Yesss

Toen ik hoorde dat ik mocht meedoen aan de avond dacht ik twee dingen tegelijkertijd: Yesss en Noooo!

Want aan de ene kant is het heel leuk om te vertellen over het project in een zaal vol fotografieliefhebbers, maar tegelijkertijd maakte juist dat het ook heel erg eng.

Levenswerk

En ook is het best pittig om in maximaal drie minuten te vertellen over iets wat is gaan voelen als een levenswerk. Ik heb er bijna een dag over gedaan om in drie minuten precíés te zeggen wat ik wilde, en toen op elk verloren moment geoefend: op de fiets, als ik op de trein stond te wachten. Het moet er soms uit hebben gezien alsof ik in mezelf stond te praten, wat in zekere zin ook een beetje zo was.

Nieuwsgierigheid

Ik vertelde de zaal hoe het project begonnen is: uit nieuwsgierigheid (ik schreef er hier ook al eens over), en hoe belangrijk ik het vind dat er een boek van komt.

Superblij

Foto: Laura Hospes

Hoewel de pitches van de andere fotografen ook heel interessant waren, was ik natuurlijk superblij toen ik hoorde dat die van mij gewonnen had.

Daarmee is het boek niet alleen een stap dichterbij gekomen, maar het was voor mij vooral heel fijn te merken dat andere mensen het ook een belangrijk project vinden.

~ Saskia Aukema ~

 

  • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Volg het project ook op Facebook!
    Bovenste foto: Eelkje Colmjon.

Comments are closed.