Het verhaal achter de foto’s [3]: Too Busy Being Awesome

By No tags Permalink 0

Oei, wat heb ik me tijdens het maken van Veiled soms een vervelende stalker gevoeld. Terwijl ik met iedereen open kaart speelde, en zo eerlijk mogelijk vertelde wat ik deed, was ik over één ding stiekem: ik verzamelde in het geniep ieders profielfoto’s.

Dagboek

Het was me gaan opvallen dat de WhatsApp-beelden die de vrouwen als profielfoto gebruikten, sterk rouleerden en vaak heel sprekend waren. Ze werkten als een klein visueel dagboek.

Soms ging het om zelfgemaakte foto’s van een dierentuinbezoek, vaak om Omdenk-achtige wijsheden en heel af en toe zag ik ook foto’s van mezelf voorbijkomen – zoals die rechts onderin, genomen op een regenachtige dag.

Opgebiecht

Natuurlijk heb ik uiteindelijk wel opgebiecht wat ik had gedaan. De vrouwen reageerden er gelukkig bijna allemaal blij verrast op. Ze vonden het leuk hun eigen verzameling terug te zien, want het maakte nogal eens allerlei herinneringen los. Ook voor hen bleek het een visueel dagboek te zijn.

Aan één zo’n beeld (onder in het midden) dankt de expositie Too Busy Being Awesome in het Nutshuis (t/m 8 juni 2017) haar naam. We vonden het gelijk een verfrissende, welluidende slogan die lekker indruist tegen alle clichés.

Kersje

Het boek Veiled zal dat zinnetje Too Busy Being Awesome als ondertitel krijgen. Alle profielfoto’s plaatjes zullen een klein extraatje vormen bij het eigenlijke fotoproject – een klein kersje op de taart.

Over dat boek Veiled gesproken: ik ben aan het crowdfunden om de vormgeving en de drukkosten te kunnen betalen. Je kunt me al steunen vanaf 10 euro. Voor dat bedrag selecteer ik de wijsheid of het beeld waarvan ik hoop dat het goed bij je past en dat mail ik je toe.

Veiled wordt een mooie en relevante uitgave. Als jij me helpt voor een hoger bedrag, kun je een van de eerste zijn die het zal ontvangen.

Steun mijn project op Voor de kunst! Dank je wel!

Water?

En als extraatje, omdat we aan de vooravond van de ramadan staan, nog één plaatje uit het project. Het is een knipoog naar de vraag die moslims iedere dag tientallen keren gesteld krijgen, want nee, tijdens het vasten drink je ook geen water. 😉

Comments are closed.