Privérondleiding in het Nutshuis

By No tags Permalink 0

Overweeg je via Voor de Kunst mijn boek Veiled te steunen, over vrouwen die kiezen voor de niqaab? Geweldig! Ik ben met alle donaties blij: klein én groot, maar laat ik je iets vertellen over de tegenprestatie die ik als ‘tip’ heb gemarkeerd bij Voor de kunst.

Dat is de donatie van 99 euro, en ik realiseer me: dat is niet niks, maar je krijgt er maar liefst vijf dingen voor terug.

 

1. Rondleidingen in Het Nutshuis

In een door jou samengesteld gezelschap leid ik je in minimaal een uur rond in de expositie Too Busy Being Awesome in Het Nutshuis. Jij en je partner/vrienden/familie/studenten/collega’s/enz horen niet alleen de verhalen achter de foto’s, maar ook de verhalen achter verhalen: anekdotes die niet in het boek komen. En je kunt me alles vragen.

De rondleidingen zijn gegarandeerd op 27 mei of 3 juni 2017, maar in overleg kunnen we kijken naar andere data.

 

2. Het boek (gesigneerd)

Daar was het uiteindelijk toch allemaal om te doen: het boek! Het wordt een relevante publicatie, want iets als dit is nog nooit gemaakt en op dit moment is er een wet in de maak die de niqaab in gedeeltes van de maatschappij moet gaan verbieden. Plus: het wordt een mooie uitgave, want Sybren Kuiper doet het ontwerp. Hij werkte eerder met geweldige fotografen als Viviane Sassen, Rob Hornstra, Florian van Roekel en Claudia Heinermann. Ik hoop met een succesvolle crowdfunding binnenkort de eerste voorbeelden te kunnen laten zien van zijn ontwerp.

 

3. Vermelding in het colofon: je naam in print

Als je kiest voor de rondleidingen, vind ik dat zó leuk dat ik je naam opneem in het colofon van het boek.

 

4. Uitnodiging voor de boekpresentatie

Veiled zal in september 2017 verschijnen, bij uitgeverij Lecturis. Tegen die tijd reist de tentoonstelling die nu in Het Nutshuis te zien is langs openbare bibliotheken in Amsterdam en het Volkshotel. Het boek wordt waarschijnlijk gepresenteerd in de OBA Javaplein. Natuurlijk krijg je daar een uitnodiging voor – en we maken er een feestje van!

 

5. Mijn eeuwige dankbaarheid

Ik weet: dat klinkt als een enorm cliché, maar het is écht zo. Ik heb jarenlang gewerkt aan dit project, en ik vind het heel belangrijk dat er een blijvend document van komt, omdat ik echt vind dat we elkaar moeten blijven leren kennen in een gepolariseerde tijd als deze. Maar een fotoboek is nu eenmaal kostbaar, vooral door de hoge drukkosten, en bedrijven staan ook niet in de rij om hun naam te verbinden aan iets wat zoveel controverse kan oproepen als de niqaab. Ik moet het dus van jou hebben! Als jij mij dat vertrouwen geeft, ben ik je oprecht héél erg dankbaar!

 

Nou ja, en het is natuurlijk ook gewoon egoïsme van mij, want ik vind het gezellig tijd door te brengen met jou. 🙂

 

De bovenstaande tegenprestaties krijg je dus als je mij steunt voor minimaal 99 euro, maar er is een tegenprestatie voor iedere beurs op mijn crowdfundingspagina bij Voor de kunst – en zoals ik zei: ik ben met alles blij.

 

Lieve groet,

Saskia

Comments are closed.