Verhaal achter de foto [2]: opgaan in de natuur

By No tags Permalink 0

Deze vrouw beschreef me haar grote liefde voor de natuur, en hoe ze vroeger op de terugweg van school altijd even langs de paarden en koeien liep om een praatje met ze te maken. We zijn samen meerdere malen door een groot stadspark gewandeld: een beetje praten, een beetje fotograferen.

Maar het idee voor deze foto ontstond eigenlijk ergens anders: toen ik mijn man het Naarden Fotofestival had bezocht in 2015. Na afloop lagen we wat in het gras op de vesting, toen hij deze foto van mij maakte, waarop de bomen op de achtergrond versmolten met mijn krullen:

Een beetje geïnspireerd door de Gühl-reclames van weleer en door de Facebook-reacties op deze foto was een idee geboren – en de vrouw in kwestie vond het ook gelijk een leuk idee.

 

De liefste

De foto waarbij de vrouw opgaat in de natuur speelt trouwens ook een belangrijke rol in mijn crowdfundingsfilmpje bij Voor de kunst.

Je ziet mij daar foto’s nemen. Ook eentje van de cameraman, van wie ik nog harder moest flitsen dan ik normaal al doe:

 

Je ziet daar Richard Bank, die niet alleen die eerste foto nam in Naarden, maar ook mijn filmpje opnam en monteerde. En ook verder is hij gewoon de allerliefste, die me door dik en dun heeft gesteund tijdens dit project.

Wil je me ook steunen? Ik ben met alle bijdragen blij.

Doneer voor het boek op Voor de kunst!

Dank je wel!

Saskia Aukema

Comments are closed.